ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ
Σε περίπτωση που υπάρχει μια μόλυνση, πόσο μάλλον ένα διαπυημένο απόστημα στην στοματική ή εν γένει στη γναθοπροσωπική χώρα, θα πρέπει η αντιμετώπισή του να ξεκινήσει όσο ταχύτερα γίνεται.
Μια μόλυνση χαρακτηρίζεται τυπικά από τα παρακάτω συμπτώματα:
• Ερυθρότητα
• Οίδημα (πρήξιμο)
• Υπερθέρμανση
• Πόνο
• Δυσλειτουργία του φλεγμαίνοντος οργάνου
ΦΡΟΝΙΜΙΤΕΣ
Ο φρονιμίτης ή τρίτος γομφίος αποτελεί το τελευταίο προς τα πίσω δόντι της μόνιμης οδοντοφυΐας. Οι φρονιμίτες ανατέλλουν φυσιολογικά μετά την ηλικία των 16 – 18 ετών, εξ ου και σωφρονιστήρες όπως ονομάστηκαν από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Κλεάνθη. Ορισμένες φορές δεν ανατέλλουν καθόλου και παραμένουν έγκλειστοι είτε λόγω έλλειψης χώρου για την ανατολή τους είτε λόγω άλλων παθολογικών αιτιών.
ΑΚΡΟΡΡΙΖΕΚΤΟΜΗ
Δυστυχώς καθημερινά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και κατ‘ επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο, αφαιρούνται «πρόωρα» δόντια. Το έλλειμμα αποκαθίσταται στη συνέχεια είτε με μια προσθετική εργασία π.χ. γεφύρωμα είτε σε άλλες περιπτώσεις από ένα οδοντικό εμφύτευμα, το οποίο είναι αρκετά δαπανηρό. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ακρορριζεκτομή μπορεί να δώσει παράταση επιβίωσης σε ένα προσβεβλημένο δόντι.
ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ
Δυστυχώς, οι οδοντικοί τραυματισμοί είναι συχνότεροι σε παιδιά και εφήβους. Σε περίπτωση οδοντικών ατυχημάτων, τα μπροστινά δόντια, τα οποία είναι σημαντικά για την αισθητική εικόνα, κινδυνεύουν ιδιαίτερα λόγω της προέχουσας θέσης τους στο οδοντικό τόξο. Ως εξειδικευμένο ιατρείο στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργική, σας προσφέρουμε συμβουλές καθώς και ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία για οδοντικά ατυχήματα και οδοντικά τραύματα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Δόντια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ανατείλουν και να καταλάβουν τη θέση που θα έπρεπε μέσα στον οδοντικό φραγμό, θα πρέπει κατά κανόνα να αφαιρούνται προτού δημιουργήσουν προβλήματα όπως π. χ. απορροφήσεις στα γειτονικά δόντια, δημιουργία ευμεγεθών κύστεων κλπ. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνει μια αποκάλυψη εγκλείστων δοντιών με ταυτόχρονη συγκόλληση ενός άγκιστρου πάνω στο δόντι.
ΚΥΣΤΕΣ
Στο Ιατρείο Γναθοπροσωπικής και Αισθητικής Χειρουργικής προσώπου του Dr. Νισύριου στη Ρόδο, προσφέρουμε έγκαιρη διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία σε περιπτώσεις κύστεων των οστών των γνάθων.
Με τον όρο Κύστη Γνάθου εννοούμε μια κοιλότητα στα οστά των γνάθων η οποία περιέχει συνήθως υγρό. Το μέγεθος και ο ρυθμός αύξησης της μπορεί να διαφοροποιείται. Όλες οι κύστεις έχουν όμως ένα κοινό, ότι επενδύονται εσωτερικά από ένα στρώμα επιθηλίου εμβρυονικής προελεύσεως.
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ
Η αυτόλογη μεταμόσχευση δοντιών από μια θέση της γνάθου σε μια άλλη, με σκοπό την κάλυψη ενός κενού, είναι μια σχετικά παλιά, ωστόσο όχι τόσο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος για την αντικατάσταση δοντιών που είτε λείπουν εκ γενετής είτε έχουν απωλεσθεί.
Ανεξάρτητα από το ηλικιακή ομάδα (συνήθως μεταξύ 15-25 ετών) και εντόπιση, η αυτόλογη μεταμόσχευση δοντιού είναι μια αρκετά προβλέψιμη, με καλή πρόγνωση και οικονομική μέθοδος για την αποκατάσταση του εκλιπόντος δοντιού.
ΕΚΤΟΜΗ ΧΑΛΙΝΟΥ
Οι χαλινοί αποτελούνται από ισχυρό συνδετικό ιστό και ενώνουν είτε το άνω χείλος με την άνω γνάθο, είτε την κάτω επιφάνεια της γλώσσας με την κάτω γνάθο. Κάποιες φορές επίσης, υπάρχουν εκσεσημασμένοι χαλινοί που ενώνουν το κάτω χείλος ή την εσωτερική πλευρά του μάγουλου με την κάτω γνάθο. Σε περιπτώσεις που οι σύνδεσμοι αυτοί είναι πολύ κοντοί (βραχείς) ή πολύ ισχυροί, μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα στη στοματική χώρα.
ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΟΝΤΙΩΝ
Το ιατρείο για στοματική, γναθοπροσωπική και χειρουργική προσώπου του Dr. Νισύριου στη Ρόδο ειδικεύεται στην ανώδυνη και ατραυματική αφαίρεση δοντιών, προσφέροντάς σας ολοκληρωμένη μετέπειτα φροντίδα. Μετά την χειρουργική αφαίρεση δοντιού, θα συνεργαστούμε στενά με τον οδοντίατρό σας για να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να συμβάλετε στην ταχεία επούλωση και επίσης να σας δώσουμε λύσεις αποκατάστασης.
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ο στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός είναι ο πλέον ειδικός για να αντιμετωπίσει καταστάσεις οι οποίες προκαλούνται σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιοστεολυτική αγωγή (όπως π.χ. διφωσφονικά). Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται σε νόσους που προσβάλλουν τα οστά ή το σκελετικό σύστημα όπως επί οστεοπόρωσης, επί οστικών μεταστατικών καρκίνων είτε επί ενός άλλου τύπου οστικού καρκίνου, το πολλαπλούν μυέλωμα.